Siirry suoraan sisältöön

Helsingin uimahallit

Tietoa Helsingin uimaloista

Helsingin uimahallit tarjoavat monipuolisen valikoiman

Helsingissä on useita erilaisia uimaloita, jotka ovat suurilta osin Helsingin kaupungin omistuksessa. Muut keskeiset omistajat ovat liikuntajärjestöt, jotka jakavat osan uimahalleista kaupungin kanssa. Usein uimalat ovat oikeita monitoimikeskuksia, joista löytyy paljon erilaisia liikuntamahdollisuuksia. Uinnin ohella tutuksi tulee myös kuntosali, jossa voi käydä kohottamassa kuntoaan uinnin ohella. Allasvalikoima on runsas ja valittavana on pitkän matkan altaat tai rentoutumiseen tarkoitetut porealtaat. Näiden lisäksi uimaloissa on yleensä kylmäaltaat sekä lapsille tarkoitetut uimapaikat. Pukukoppien yhteyteen on luonnollisesti tehty saunat, joissa voi käydä heittämässä löylyä uinnin jälkeen. Kahviossa on mahdollista nauttia virvokkeita tai leipää, mikäli nälkä pääsee yllättämään kesken harjoitusten.

Uimahallit Helsinki on loistava mahdollisuus kuntoutumiseen ja kunnon ylläpitämiseen. Vesijumppa on mainio tapa kohottaa yleiskuntoa. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi nivelrikoista kärsiville ihmisille, joilla juokseminen sattuu jalkoihin.

Vesijumppa yksin tai porukalla

Uimaloissa järjestetään kuntoiluryhmiä ja -piirejä, joihin voi lähteä pientä maksua vastaan mukaan. Ryhmät ovat loistava vaihtoehto kaikille niille, jotka eivät halua liikkua yksin, vaan haluavat nauttia samalla hyvästä seurasta. Ohjaajat ovat koulutettuja liikunnanohjaajia, joilta saa samalla tukea ja neuvoja.

Uinnin hyvä puoli on myös, että sitä voi harrastaa yksin. Jos pidät yksin liikkumisesta, voit mennä uimahalliin käytännössä milloin vain. Vesijumppaa voi harrastaa myös yksin ja yleensä uimaloissa on omat radat vesijumpan harrastajille. Helsingissä uimahallit ovat hyvien liikenneyhteyksien päässä, joten niihin pääsee helposti ja kätevästi. Ennen kuin lähdet uimaan, kannattaa tarkistaa hallin aukioloajat verkosta.

Helsingin uimahallit tarjoavat monia liikuntamahdollisuuksia

Vesipuistot sopivat koko perheelle

Vesipuistot ovat loistava tapa viettää laatuaikaa koko perheen kanssa. Siellä on paljon nähtävää niin vanhemmille kuin perheen pienimmille. Vesipuistoissa on tavallisten uima-altaiden lisäksi muun muassa vesiliukumäkiä, virtoja sekä porealtaita. Uima-altaita on usein sekä ulko- että sisätiloissa, jolloin huonon sään sattuessa kohdalle, voi siirtyä sisätiloihin uimaan.

Jos kaipaat itsellesi, kavereillesi tai perheellesi unohtumattomia hetkiä, vesipuistot Suomessa tarjoavat niitä yllin kyllin. Pääkaupunkiseudulta löytyy useita vesipuistoja, joten niistä on helppo valita mieleisensä. Pariskunnille kylpylät tarjoavat romantiikkaa ja mukavaa yhteistä aikaa arjen keskellä. Kylpylöiden etuna on se, että ne sijaitsevat lähellä ja niihin on helppo lähteä esimerkiksi viikonloppuisin.

Helsingin uimahalli sisältä kuvattuna

Helsingin uimahallit kuntoutuksen apuna

Jos kärsit jostain vammasta, Rantakeidas suosittelee tutustumaan uimahallien ja liikuntakeskusten liikuntamahdollisuuksiin. Helsingin uimahallit sisältävät paljon ohjattua kuntoutusta. Käymällä säännöllisesti erilaisia kuntoutusohjelmia läpi voit pidentää työuraa useilla vuosilla. Jos taas olet sairastunut ja joutunut sivuun työelämästä, riittävä kuntoutus auttaa sinua palaamaan jaloillesi. Työkyvyttömyys ei estä liikkumista ja siitä voi palautua työkykyiseksi riittävällä liikunnalla. Ammattitaitoiset liikuntaohjaajat ovat valmiita auttamaan sinua monipuolisella kurssivalikoimalla.

Kuntosali on yksi parhaista keinoista kuntouttaa omaa kehoa. Se yhdistettynä uintiin voi parantaa vointiasi huomattavasti ja tulokset ovat nähtävissä nopeasti. Riippuen tilanteesta voit kuntouttaa kuntosalilla tiettyjä lihasryhmiä ja uinnilla toisia. Vaihtelemalla rasitusta eri lihaksissa saat enemmän irti harjoittelusta kuin silloin, jos harrastat ainoastaan painonnostoa tai uintia. Lisäneuvoja treenaamiseen kannattaa kysyä fysioterapeuteilta ja paikallisilta liikunnanohjaajilta.