Siirry suoraan sisältöön

Parhaat vesipuistot Euroopassa

Parhaat vesipuistot Euroopassa

Vesi on kesällä yksi parhaimmista elementeistä ja sitä eivät voi vastustaa sen enempää lapset kuin aikuisetkaan. Aurinkoista ja lämmintä päivää on mukava viettää vesipuistossa, sillä tekemistä riittää aamusta iltaan. Jos Suomen omat vesipuistot on koluttu moneen kertaan, on aika valloittaa parhaat vesipuistot Euroopassa. Joten teimme hiukan tutkimustyötä ja tutustuimme muutamaan erinomaiseen vaihtoehtoon. Ota pyyhe kainaloon ja nyt mennään.

Vesipuistot Euroopassa – Ranska ja Saksa

Emme ole laittaneet vesipuistoja Euroopassa mihinkään tärkeysjärjestykseen vaan päätimme lähteä liikkeelle tutuista maista eli Ranskasta ja Saksasta. Molemmat ovat mukavan lentomatkan päässä Suomesta, joten matkakaan ei ole kohtuuttoman pitkä.

Berliinistä löytyy Euroopan suurin sisävesipuisto ja sijaitsee kaupungista noin 50 kilometriä etelään. Olosuhteet ovat trooppiset, mutta se on rakennettu miellyttämään sekä lapsia että aikuisia. Alueelta löytyy hiekkarantoja, luolia, vesiputouksia, vesiliukumäkiä sekä porealtaita. Jos väsähtää, voi hetken levätä sekä ratkaista päivän Sanuli -tehtävän.

Vähän tykimpi ratkaisu on rakennettu Ranskan Biscarrosseen, sillä Aqua Park tunnetaan siitä, että sinut ammutaan ylös ilmaan ja putoat isoon uima-altaaseen. Konsepti on laadittu sellaiseksi, että sopii jännitystä etsiville. Täällä ei voi potea korkeanpaikankammoa. 

Portugali

Portugali on yksi Euroopan maista, joka on jo luonnostaan varsin merellinen, joten Algarven rannikolla voi nauttia erilaisista vesileikeistä tai nauttia myös puiston eksoottisista eläimistä kuten papukaijoista tai käärmeistä. Slide and Splash on tunnettu tunneliin rakennetusta vesiliukumäestään.

Liukumäen nimi on kuvaavasti Black Hole, sillä sen sisällä sinulla on mahdollisuus liukua todella kovaa vauhtia ja mikä parasta, et näe yhtään mitään. Vesipuistot Euroopassa tuovat huikeaa jännitystä, jos sellaista kaipaa.

Täällä on mahdollisuus myös 18 metrin vapaaseen pudotukseen, joten kaikki hurjapäät voivat suunnistaa kokeilemaan parasta jännitystä. Paikka sopii myös lapsille, sillä vesipuistossa on paljon eri-ikäisille tarkoitettuja aktiviteetteja.

Vesipuistot Euroopassa Teneriffalla

Ne, jotka ovat usein vierailleet Espanjan Teneriffalla, ovat varmasti tulleet tutuiksi Siam Park -nimisen puiston kanssa. Kyseessä on Euroopan suurin vesipuisto, joka on ulkona ja kiinnostavan siitä tekee se, että se on valittu myös maailman parhaaksi vesipuistoksi.

Se on rakennettu thaimaalaiseen tapaan, joten ulkonäöllisesti sieltä löytyy sekä lohikäärmeitä että käärmeitä. Miltä kuulostaa 200 m pitkä vesiliukumäki tai maailman suurimmat keinotekoiset aallot? Juuri niin jännittävältä, että vatsanpohjasta nappaa kiinni. Rantakeidas kuulostaa sen rinnalla mitättömältä.

Siam Park on ehdottomasti tyylikäs paikka, sillä sijaitsee osittain rinteessä ja rakennusvaiheessa pidettiin jo huolta siitä, että puisto sulautuu sen ympärillä olevaan maisemaan. Jos siis suunnistat Teneriffalle, niin ota ehdottomasti paikka kohteeksi.

Vesipuistot Euroopassa johtavat Kyprokselle

Toinen erinomainen ja tuttu matkakohde on ehdottomasti Kypros sekä siellä Agia Napa. Miltei Välimeren rannassa kiinni oleva Water World on myös yksi parhaista vesipuistoista Euroopassa. Sen teemana on kreikkalainen mytologia. Sen näkee koko puistossa.

Vesipuistot Euroopassa ovat suosittuja ja niin tämäkin. Se sopii erittäin hyvin lapsiperheille, sillä sinne on rakennettu paljon aktiviteetteja myös kaikkein pienimmille. Samalla tavoin kuin muissakin vesipuistoissa, Water Worldissa on yksi vetonaula.

Serpentin Slides on vesiliukumäki, joka on 150 metriä pitkä. Siinä on hurjia serpentiinimutkia, jotka todella kutkuttavat laskijan mahanpohjassa. Jos aiot tänne tutustumaan, niin se on Kyproksen suosituimpia turistikohteita. 

Muitakin vesipuistoja löytyy Euroopasta

Luettelimme vain muutamat tärkeimmät vesipuistot Euroopassa, joten osa jäi vielä sanomatta. Yksi mielenkiintoinen kohde on Budapestissa eli Aquaworld Resort. Hotellin yhteydessä oleva vesipuisto kohoaa jopa 17 metrin korkeuteen ja vesiliukumäkiä on kilometrin verran. Tarjolla on sekä sisä- että ulkoaltaita.

Vesipuistojen tarjonta Euroopassa on hyvällä tasolla, joten niihin kannattaa käydä tutustumassa.