Siirry suoraan sisältöön

Viikonloppuloma Suomessa

Ruosteinen silta luonnossa

Viikonloppuloma Suomessa voi pitää sisällään monenlaista aktiviteettia, kuten liikuntaa, kulttuuria tai vaikkapa historiaa. Koska Suomessa on neljä vuodenaikaa, se tuo uudenlaisia mahdollisuuksia ympäri vuoden. Kesällä voi lähteä nauttimaan luonnosta esimerkiksi Keski-Suomeen, jossa tuhannet järvet mahdollistavat todellisen rentoutumisen. Toisaalta taas talvella voi lähteä Lappiin harrastamaan laskettelua, hiihtoa tai jotain muuta talviurheilua. Lisäksi Lappi tarjoaa revontulia ja paljon muita mahdollisuuksia, joten mielikuvitus kannattaa pitää virkeänä.

Viikonloppuloma Suomessa kesällä

Kesäisin suurin osa ihmisistä suuntaa viikonlopuksi mökille, jossa pääsee nauttimaan suomalaisesti luonnosta, uimisesta sekä grillaamisesta. Monilla on oma mökki, mutta niitä voi myös vuokrata eri puolilta Suomea. Näin ollen kaikilla on mahdollisuus lähteä tutkimaan Suomen monipuolista luontoa. Kesäisin voi myös grillata, vaeltaa tai kalastaa, mikäli tykkää ulkoilusta.

Kesäisin voi nauttia myös kesäteatterista, sillä esityksiä järjestetään ympäri Suomen. Kesäteatteri on autenttista suomalaista kulttuuria, jonka jokaisen tulisi kokea ainakin kerran elämässä. Toinen suosittu tapahtuma on lavatanssit, joissa live-bändit tanssittavat ihmisiä myöhään yöhön asti. Moni avioliitto ja lapsi on saanut alkunsa lavatansseista, joten kyseessä on todellinen koko kansan tapahtuma.

Monipuolinen Suomi on täynnä mahdollisuuksia

Koska Suomi on laaja maa, se luo paljon erilaisia mahdollisuuksia viikonloppumatkailuun. Riippuen asuinpaikasta viikonlopuksi voi lähteä saaristoon veneilemään ja vierailemaan Suomen rannikon lukuisilla saarilla. Kulttuuri- ja liikuntapalvelut tuovat aivan oman lisänsä kotimaan matkailuun ja ne monipuolistavat valikoimaa entisestään. Monipuolisen luonnon lisäksi Suomi tarjoaa myös vaihtelevan ilmaston, joten kaikille löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista!