Siirry suoraan sisältöön

Kalajoen hiekkasärkät – vietä omannäköinen loma

Kalajoen hiekkasärkät on noin kolmen ja puolen kilometrin mittainen alue.

Kalajoen hiekkasärkät tarjoaa tekemistä ja rentoutusta kaiken ikäisille. Kohde sopii niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoille lomanvieton kohteeksi. Hiekkasärkillä on upean luonnon lisäksi monenlaisia palveluita. Voi majoittua hotellissa, lomahuoneistossa, mökissä tai leirintäalueella matkailuautossa tai teltassa. Alueella voi rantaelämän lisäksi muun muassa surffata, kiipeillä, patikoida, golfata tai pulikoida vesipuistossa tai kylpylässä. Ruokahuolto pelaa hyvin erilaisten ravintoloiden ansiosta.

Kalajoen hiekkasärkät on ollut retkikohde jo pitkään

Kalajoen hiekkasärkillä on pitkä historia virkistysalueena, sillä se oli paikallisten suosima retkikohde jo 1890-luvulla. Ensimmäinen hotelli alueelle rakennettiin 1960-luvulla, siellä vieraili tuolloin tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Alueella on toiminut leirintäalue jo yli viisi vuosikymmentä. Hiekkasärkät sai kylpylän 1990-luvulla. 2000-luvulla rakennettiin uusi hotelli sekä meriluontokeskus, joka tarjoaa tietoa rannikon luonnosta.

Kalajoen hiekkasärkät on helppo kohde, kun mielessä on viikonloppuloma Suomessa. Alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot takaavat sen, että voi valita itselleen mieluisimman majoituksen. Myös erilaisia aktiviteetteja on tarjolla niin rauhoittumista kaipaaville kuin menoa ja meininkiä haluaville. Hiekkasärkillä on mahdollisuus erilaisten välineiden vuokraamiseen, joten esimerkiksi omia läskipyöriä ei välttämättä tarvitse kuljettaa mukanaan.

Hiekkasärkät sopii lomakohteeksi kaikkina vuodenaikoina

Loma hiekkarannan tuntumassa on mahdollista myös talvella, sillä Kalajoella on laaja latuverkosto hiihtäjille. Lumikengillä kävely talvisen meren äärellä virkistää taatusti. Talviaikana voi lähteä unohtumattomalle safarille huskyvaljakolla metsään tai merenjäälle. Patikointi onnistuu myös talvella ja moni frisbee golfia harrastava kokeilee kiinnostavaa rataa myös kirpakalla säällä.