Siirry suoraan sisältöön

Romanttinen kylpyläloma vain kahdelle

Romanttinen kylpyläloma

Onko yhteinen aika vähissä? Onko vaarana, että kiireinen arki sammuttaa suhteesta sen kaiken palon? Onko aika heittäytyä ja tutustua lähimpään ihmiseen uudelleen? Löytyykö sieltä jostakin se jokin, joka aikanaan sytytti rakkauden liekin? Nyt on aika laittaa toimeksi ja katsoa, onko se jokin vielä tallella ja saako sen kaivettua esiin. Romanttinen kylpyläloma odottaa.

Tällainen irrottautuminen on tehtävä hyvässä yhteisymmärryksessä ja romanttinen kylpyläloma on kuin sitä varten tehty. Kaikkien ei tarvitse tehdä sitä samalla kaavalla, vaan mieluummin niillä eväillä ja mausteilla, jotka suhteessa aikanaan olivat. Parhaita hetkiä yhdessä, rentoa rauhoittumista, pidättäytymistä somesta ja nauttimista. Missä se onnistuu?

Parhaat hetket käsillä

On ymmärrettävää, että lapsiperheen arki, työ, omat ja lasten harrastukset sekä kaikki muu vie aikaa eikä välttämättä yhdessäololle löydy tilaisuutta. Väsymys ja kiire kuluttavat sekä toisen naama alkaa ärsyttää. Pienikin poikittainen sana ja riita on valmis. Tähän tilanteeseen suhdetta ei ole hyvä päästää vaan tehdä yhteisiä, pieniä korjaavia liikkeitä jo hyvissä ajoin.

Paikkojahan on paljon, minne voi mennä ja jollekin sopii hyvin rentoutuminen luonnon helmassa, kaikessa hiljaisuudessa ja toinen taas etsii kaiken mahdollisen rentoutumisen ja molemmissa auttavat Suomen parhaat kylpylät. Rentouttavia hoitoja, porekylpyjä sekä tervetuliaisiksi kuohuviiniä kaikessa rauhassa, eikö kuulostakin hyvältä idealta? 

Romanttinen kylpyläloma kahdelle onnistuu parhaiten silloin, kun yhdessä tehdään päätökset, miten aikaa käytetään. Eikä silloin kannata sitä arjen kiireistä aikataulua siirtää rauhoittumisen keskelle vaan viettää aikaa paljon leppoisammissa merkeissä. Mieluummin vielä niin, että hoidot ja muut aktiviteetit ovat yhtä aikaa.

Romanttinen kylpyläloma hyvillä puitteilla

Jokainen arvostaa erilaisia puitteita loman aikana ja siksi niistä on myös päätettävä yhdessä eikä niin, että toinen tekee päätökset ja toiselle jää rooliksi olla hiljaa sekä seurata mukana. Yhteisen romanttisen kylpyläloman idea onkin, että se suunnitellaan yhdessä ja sen jälkeen molempien on siihen helppo sitoutua.

Millaiset ovat hyvät puitteet? Ne voivat olla hyvin pieniä asioita kuten esimerkiksi se, että aamiaisen saa omaan huoneeseen eikä tarvitse lähteä muiden joukkoon. Sitä voi syödä hyvinkin epäromanttisesti hiukset märkänä, mutta suihkunraikkaana kylpytakissa ollen luonnollisimmillaan. Energiaa voi käyttää siihen, että löytää rakkaimman ihmisen uudelleen, huomaa sen hymyn, mihin aikanaan rakastui tai jonkun muun tutun piirteen.

Sijainniltaan kylpylä voi olla luonnonhelmassa tai yhtä lailla kaupungissa, sillä ei ole merkitystä, mutta sillä on, että aika on yhteistä. Usein hyvinkin pieni rentouttava yksityiskohta voi olla varsin vaatimaton. Se voi olla pelkästään niinkin yksinkertainen asia, että saa nukkua rauhassa aamulla. Ja vielä senkin jälkeen venyttää nousemista sängystä. Kylpylässä se onnistuu. Se on kuin online casino, jolloin voiton jälkeen tulee hyvä ja seesteinen tunne.

Vietä romanttinen kylpyläloma jossakin Suomessa

Suomi on tuhansien järvien maa, mutta ei meitä voi syyttää myöskään kylpylöiden puutteesta. Asuipa missä päin tahansa, aina suhteellisen läheltä löytyy kylpylä, jossa voi heittäytyä tunteiden vietäväksi kaikessa rauhassa. Ympärillä voi olla luksusta ja poreita sekä rentoutumista tai sitten paikka voi olla vähän vaatimattomampi, mutta kuitenkin sellainen, että siellä viihtyy.

Parasta onkin tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin. Päättää sekin, onko mahdollisuus lähteä hiukan pidemmälle ja kun matkaan lähtee, laittaa hymy kasvoille eikä antaa mitättömien asioiden häiritä. Oletko koskaan käynyt oman paikkakunnan kylpylässä? Sekin voi olla joskus täysin uusi ja yllättävä kokemus. Aina ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan vaan viettää ne romanttisemmat hetket ilman stressaavaa matkustamista.

Avainsanat: